Svijet magije

Mjesto gdje magija pociva


You are not connected. Please login or register

Prvo predavanje

Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

1 Prvo predavanje on pon ruj 24, 2007 8:36 pm

Dobrodošli na prvo predavanje iz Aritmancije. Na ovom ćete predavanju saznati više o ovom predmetu i što je aritmancija zapravo.
Budući da sam vam već objasnila većinu stvari o predavanjima, neću govoriti o tome, već ću samo naglasiti da na satu očekujem potpuni red, rad i disciplinu, a oni koji neće poštivati moja pravila, više neće moći pohađati ova predavanja.
Ove ćete godine upoznati samo osnove aritmancijskih proračuna i analize brojeva.
No, počnimo od samih temelja.
Aritmancija je magijska vještina koja se bavi proučavanjem značenja brojeva. Zbog toga što se aritmancijskim proračunima može saznati npr. koji je datum pogodan za neko događaj, ili kakav je netko zapravo, mnogi je smatraju vrstom proricanja. No, ona to zapravo nije. Osnovna razlika između aritmancije i proricanja sudbine jest to što se aritmancija temelji na pouzdanim i točno određenim pravilima, a proricanje sudbine na nejasnim i nepouzdanim znakovima i simbolima.

Sljedeće predavanje: Metode aritmancijske analize

Domaća zadaća: Što je aritmancija? Zbog čega aritmanciju smatraju vrstom proricanja? Koja je razlika između prorivanja sudbine i aritmancije? Napomena: Ne prepisujte moje rečenice već pokušajte sami odgovoriti!

Zadaću predati do: petka, 28.9.


_________________
Wit beyond measure is man's greatest treasure
Korisnički profil http://hogwarts-school.forumotion.com/

[Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.